vineri, 21 mai 2010

Pizza pe blat de mamaliga

Toti suntem obisnuiti cu o pizza traditionala cea pe blat din faina de grau dar si cea pe blat de mamaliga este foarte buna.
Am descoperit reteta intr-o revista, mi s-a parut buna si usor de facut.

Ingrediente:
- 250 g malai,
- 50 g cascaval ras,
-20 ml ulei de masline,
-o ceapa rosie taiata julien,
-doi catei de usturoi tocati,
-un castravete taiat fasii,
-100 g ciuperci Champignon tocate
-patru rosii coapte taiate felii,
-1oo g Mozzarella taiata felii subtiri,
-10 mil sos Pesto,
- o salata verde
-sare
-piper

Preparare:
Se fierbe o mamaliga mai moale, in care se adauga si cascavalul ras.
Se intinde mamaliga intr-o tava circulara si se lasa 15 minute sa se intareasca. Intre timp se incinge cuptorul la 180 de grade.
Intr-o tigaie mare se incinge uleiul, unde se va cali ceapa timp de 5 minute, la foc mic. Apoi se adauga usturoiul si se calesc inca doua minite. Se adauga sare si piper.
Legumele din tigaie se pun peste mamaliga. Se presara ciupercile si rosiile, impreuna cu mozzarella si sosul pesto, apoi se da tava la cuptor timp de 10 minute pana s-a topit branza.
Se serveste cu salata verde.

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. yamiiii :). sa inteleg ca ai incercat-o.....cum a iesit?

    RăspundețiȘtergere
  2. da este foarte buna...
    blatul de mamaliga este crocant
    merita sa incerci

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei bine la asta nu m-am gandit....
    Oricum mie imi place mamaliga, deci....cred ca e o idee excelenta. Si mai dietetica decat coca...)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este ceva inedit, cu siguranta voi incerca reteta. Imi plac ingredientele, nu au conservanti.

    RăspundețiȘtergere